Better basketball - better 1 on 1 offence
сайт «уроки Баскетболу
Зміст
Напад - це другий елемент баскетболу (перший, як багато хто вважає, - це захист). Адже сенс баскетболу полягає в закиданні м`яча в корзину, як б не банально це звучало. І кожне тренування ми виконуємо десятки, сотні а то й тисячі кидків по кільцю. Десятки фінтів та спроб обіграти суперника, безліч проходів під кільце, обманних рухів головою і корпусом (Better Ball Handling). Добре, якщо все це легко виходить (ми не беремо до уваги ті випадки, колись суперник явно слабкіше). Але ж часто бувають такі ігри, коли все те, що спрацьовувало раніше різко перестає виходити.

Better Basketball - Better 1 on1 Offence
Може це поганий день, незручні кільця ... а може це просто захисник вимкнув вас з гри. І все, що залишається робити - так це виконувати статистичну роль на майданчику, робити втрати і дурні кидки «відчаю».
Прийоми гри в нападі дуже різноманітні, і чим більша їх кількість ви зможете ефективно виконувати - тим вищі ваші шанси на позитивний результат того чи іншого маневру.
Відео: 6 Offensive Moves Every Basketball Player Must Have
Що ж ми зможемо почерпнути для себе з навчального відео «Better 1 on 1 Offence» від Ріка Торбета? Отже, саме відео складається з трьох тематичних розділів.
власне, основна частина від Ріка складається з восьми розділів:
Відео: Improve Individual Offense & Defense with the 1-on-1 Drill!
- Позиція потрійний загрози (це коли ви отримуєте м`яч на периметрі і можете кинути, виконати передачу або піти в прохід, тобто 3 елементи). Нога, на якій можна виконувати розвороти. Обманні покази на кидок. Швидкий кидок.
- Перший крок. Як домогтися максимальної швидкості при його виконанні.
- Різноманітність атакуючих можливостей. Кидок, ривок, вибір
- напрямки для обігравання, помилкові покази на кидок.
- Як звести «нанівець» спроби пресингу.
- Все про гру з середньої дистанції.
- Все про завершення атаки. Як піти від опікає вас захисника, як не потрапити під блок-шот (або блокшот, ну не знаю я як він правильно пишеться), Як обдурити другого захисника, вийшов на підстрахування.
- Угадуємо поведінку захисника і користуємося цим. Фінти для обігравання.
- Все про заслонах і найбільш поширених ігрових комбінаціях.
Better 1 on 1 Offence: Сью Берд і Чонсі Біллапс
Друга частина Better 1 on 1 Offence (тематичний розділ №2) представлена одним з кращих гравців NBA - Чонсі Біллапс (Природно, в свій час він був дуже сильним суперником, та й останні ігри показали що є ще порох в порохівницях). Протягом 31 хвилини він розповість про найбільш ефективні способи обігравання суперника, будь той вище, нижче, швидше або повільніше Вас.
Було б трохи несправедливо, якщо-б все комбінації, прийоми і фінти демонструвалися винятково представниками чоловічої статі. Це зробило б неможливим до застосування більшості продемонстрованих прийомів дівчатами-баскетболістками. Саме тому, на третій розділ була запрошена Сью Берд (Дочка легендарного Ларрі Берда). Вона розповість (і звичайно покаже) які прийоми може застосувати дівчина для підвищення ефективності гри в нападі.
Тепер, я просто повинен згадати про одну не дуже приємну дрібницю. Як би я не шукав - але серії з Ріком Беррі (Rick Barry) в рамках навчального DVD Better Basketball - Better 1 on 1 Offence я не знайшов. Були кілька роликів на Youtube, проте вони не мали ніякого відношення до цієї серії, та й корисність їх не настільки велика. Так що, доведеться якось обходиться без нього. Якщо раптом у когось із Вас є цей бонус, і Вам не шкода буде їм поділитися - напишіть мені на e-mail (manager (собачка) basketball-training.org.ua). Я із задоволенням додам його на сайт!
Так, тепер де можна безкоштовно скачати все те, про що написано вище.
Better Basketball - Better 1 on 1 Offence: Завантажити основну частину
Відео: Youth Basketball Offense - 2 1 2 vs 1 3 1 Defense
Better Basketball - Better 1 on 1 Offence: Завантажити бонус з Чонсі Біллапс
Better Basketball - Better 1 on 1 Offence: Завантажити бонус з Сью Берд
Приєднуйтесь до наших груп в соціальних мережах, підписуйтесь по e-mail або просто заходите на наш сайт частіше! Я бажаю вам вдалих тренувань і до швидких зустрічей на сторінках цього сайту!